Μέχρι 31 Μαΐου οι νέες ρυθμίσεις για αυθαίρετα και ημιυπαίθριους χώρους.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα το νομοσχέδιο σχετικά με τη νομιμοποίηση των  ημιυπαίθριων χώρων και των αυθαιρέτων κατασκευών που ανεγέρθησαν καθ’ υπέρβαση των πολεοδομικών κανόνων πριν από τις 28 Ιουλίου 2011.

αυθαίρεταΣύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, στο «Έθνος» το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση της ετοιμασίας του με στόχο να δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, να τεθεί σε διαβούλευση κι όπως εκτιμάται από το υπουργείο, να ψηφιστεί πριν τη λήξη της παράτασης της προθεσμίας που έχει δοθεί για την υποβολή των δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Η νομιμοποίηση αυθαιρέτων που βρίσκονται στον αιγιαλό ή σε δάση και δασικές εκτάσεις, έχει εξαρχής αποκλειστεί σαν ενδεχόμενο καθώς επίσης και η νομιμοποίηση αυθαιρεσιών που έγιναν μετά τον Ιούλιο του 2011, και πιο συγκεκριμένα μετά την 28η Ιουλίου 2011, όταν κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων (νόμος 4014).

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για νομιμοποίηση μικρών αυθαιρεσιών εντός κτιρίων που διαθέτουν οικοδομική άδεια, καθώς και παράνομα κλεισμένων χώρων εντός του περιγράμματος νόμιμα δομημένου κτιρίου που άλλαξαν χρήση και μετατράπηκαν σε κύριους χώρους. Περίοδος 30 ετών τακτοποίησης αναμένεται να ισχύει για τα αυθαίρετα που δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια ή παρουσιάζουν μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσίες.

Η κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών και η ταξινόμηση της βαρύτητας κάθε παράβασης θεωρούνται αναγκαίες προϋποθέσεις, για να προχωρήσει η νομιμοποίηση, ενώ θα υπάρξει και κωδικοποίηση των διατάξεων που διέπουν την αντιμετώπιση του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης με ενσωμάτωση των κατά καιρούς εγκυκλίων και οδηγιών της διοίκησης.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s