Υπογειοποίηση δρόμων στον Πειραιά εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών!

Κατά πόσο είναι εφικτή και σκόπιμη η υπογειοποίηση ενός τμήματος των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Αλιπέδου στον Πειραιά ή ακόμα και η επέκτασή τους κατά 4-5 χιλιόμετρα εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Οι δύο περιορισμένης δυναμικότητας δρόμοι εξυπηρετούν τη σύνδεση των δυτικών προαστίων με την παραλιακή και την Αθήνα και εξαιτίας αυτού παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στα τέλη του 2012 εντάχτηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» προκήρυξη μελέτης για τη διερεύνηση της δυνατότητας και σκοπιμότητας υπογειοποίησης των δύο οδών με προϋπολογισμό 147.600 ευρώ. Ο ανάδοχος της μελέτης καλείται να εξετάσει τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις για το έργο, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η δυνατότητα υπογειοποίησης των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Αλιπέδου, υπό την παρούσα τους μορφή και λειτουργία, και η διοχέτευση της διαμπερούς κίνησης προς Άγιο Διονύσιο και εντεύθεν προς Σχιστό-Σκαραμαγκά, όσο και οι κατάλληλες συνδέσεις του οδικού έργου με το λιμάνι και με την πόλη του Πειραιά.

Με βάση τα αποτελέσματα των προαναφερομένων διερευνήσεων, σε συνδυασμό με την τεχνικο-οικονομική και χρηματοδοτική εφικτότητα, θα εξετασθεί στη συνέχεια η σκοπιμότητα του έργου.

πηγές:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s