Οικοδομικές άδειες για τα «τυφλά» οικόπεδα!

Οικοδομικές ΆδειεςΕφικτή είναι πλέον η έκδοση οικοδομικών αδειών σε «τυφλά» οικόπεδα, εντός σχεδίου. Η είδηση ενδιαφέρει μεγάλο αριθμό οικισμών σε νησιά και παράκτιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και αφορά τα ακίνητα που δεν διαθέτουν πρόσοψη σε κοινόχρηστο δρόμο και δεν επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικής άδειας, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ (1828/2008).

Για τους οικισμούς που δεν έχουν εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, η έλλειψη πρόσβασης σε κοινόχρηστο δρόμο αντιμετωπίζεται με την παραχώρηση εκ μέρους του ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη λωρίδας πλάτους έως 4 μέτρων για τη δημιουργία μελλοντικού δρόμου σύμφωνα με τον νόμο 3937/2011. Η παραχώρηση γίνεται με συμβολαιογραφική πράξη και αποδέκτης είναι ο αρμόδιος δήμος.

Στην εφαρμογή όμως του παραπάνω μέτρου διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες και έτσι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο προβλέπει ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε τρεις μήνες από την κατάθεση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών που ορίζει ο νόμος και εφόσον μέσα σε αυτό το διάστημα δεν έχει προχωρήσει η έγκρισή τους από την αρμόδια υπηρεσία (άρθρο 9).

πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s