Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ουρανοξύστης 2013!

2013 Skyscraper CompetitionTο Αρχιτεκτονικό περιοδικό eVolo ανακοίνωσε τους νικητές του Διαγωνισμού Ουρανοξύστης 2013. Το βραβείο καθιερώθηκε το 2006 ως αναγνώριση εξαιρετικών ιδεών που αφορούν την κάθετη διαβίωση. Από τότε, το περιοδικό έχει λάβει περισσότερα από 5.000 έργα που οραματίζονται το μέλλον των υψηλών κτιρίων. Αυτές οι ιδέες, μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας, τα υλικά, τα προγράμματα, την αισθητική και χωρική οργάνωση, αμφισβητούν τον τρόπο αντίληψης της κάθετης αρχιτεκτονικής και της σχέσης της με το φυσικό και το δομημένο περιβάλλον.

Το 2013, η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από κορυφαία ονόματα στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού, επέλεξε 3 νικητές και 24 τιμητικές διακρίσεις. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 625 έργα από όλες τις ηπείρους και 83 χώρες του κόσμου. Οι νικητές επιλέχθηκαν για τη δημιουργικότητα, την ευστροφία και την κατανόηση της δυναμικής και της προσαρμοστικότητας των κάθετων κοινωνιών.

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Derek Pirozzi από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για το έργο του «Polar Umbrella». Η πρόταση είναι ένας δυναμικός ουρανοξύστης που αναδημιουργεί τους αρκτικούς πάγους μειώνοντας τη θερμότητα της επιφάνειας και παγώνοντας το νερό των ωκεανών. Επιπλέον η δομή του είναι εξοπλισμένη με μια μονάδα αφαλάτωσης, εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας και οικο-τουριστικά αξιοθέατα.

Polar UmbrellaΣτη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Darius Maïkoff και Elodie Godo από τη Γαλλία, για το έργο τους «Phobia Skyscraper» που επιδιώκει να αναζωογονήσει μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανική περιοχή του Παρισιού, μέσω ενός έξυπνου συστήματος προκατασκευασμένων οικιστικών μονάδων.

Phobia SkyscraperΗ τρίτη θέση απονεμήθηκε στους Ting Xu και Chen Yiming από την Κίνα, για τη συμμετοχή τους με τίτλο «Light Park». Το έργο δίνει τη δυνατότητα συνεχούς αύξησης των παγκόσμιων μεγαλουπόλεων με την παροχή κατάλληλων υποδομών στέγασης σε εμπορικές περιοχές και περιοχές αναψυχής.

Light Park

Η τιμητικές διακρίσεις περιλαμβάνουν έργα που εξερευνούν ένα βιώσιμο αστικό μέλλον καθώς και ιδέες που εξετάζουν το μέλλον του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s