60.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων με πλαστά πιστοποιητικά!

ΑυθαίρεταΠερισσότεροι από 60.000 ιδιοκτήτες τακτοποίησαν παράνομα αυθαίρετες κατασκευές και τώρα μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος. Οι συγκεκριμένοι αυθαιρετούχοι έκαναν ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την χρονολογία οικοδόμησης του ακινήτου τους και εντάχθηκαν στη ρύθμιση αν και δεν το δικαιούνταν.

Το Υπουργείο ελέγχει τους σύγχρονους ορθοφωτοχάρτες οι οποίοι μπορούν να βρίσκουν όλα τα αυθαίρετα και την ημερομηνία ανέγερσής τους για να επιβεβαιώσει ποιοι μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία και ποιοι όχι.

Οσοι έκαναν αιτήσεις παρανόμως πριν την 28η Ιουλίου 2011 ενδεχομένως να είναι παραβάτες που θα ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι συγκεκριμένοι, έκαναν δήλωση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους χωρίς να προσκομίσουν δημόσια έγγραφα που να πιστοποιούν την ημερομηνία ανέγερσης. Ολοι αυτοί έκαναν χρήση του δικαιώματος που τους έδινε τροπολογία που είχε κατατεθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος σύμφωνα με την οποία η ένταξη στη ρύθμιση μπορεί να γίνει και με τη προσκόμιση ιδιωτικών εγγράφων για την πιστοποίηση του χρόνου ανέγερσης.

Το ΣτΕ στη συνέχεια έκρινε ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό και ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας καθώς παρατηρήθηκαν εκτεταμένα φαινόμενα ψευδών δηλώσεων με τους ιδιοκτήτες να χτίζουν αυθαίρετα πολύ μετά την καταληκτική ημερομηνία και να τα εντάσσουν κανονικά στη διαδικασία τακτοποίησης, πληρώνοντας πολύ λιγότερο σε σχέση με τα προβλεπόμενα πρόστιμα αυθαιρέτων και εξασφαλίζοντας εξαίρεση από την κατεδάφιση.

πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s