Ανακοίνωση Σ.Τ.Υ.Ε. με θέμα: Διαδικασία εξετάσεων ενεργειακών επιθεωρητών

ΠΕΑΑνακοίνωση στην οποία περιγράφεται η διαδικασία, που θα ακολουθηθεί στις εξετάσεις για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές ανάρτησε στον ιστότοπό του ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος Σ.Τ.Υ.Ε.

H ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ξεκινούν σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει ο Σύλλογός μας από τις εκτιμήσεις των αρμόδιων φορέων, οι εξετάσεις για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές. Βέβαια δε θα αναφερθούμε στις ημερομηνίες που δίνονται καθώς κάθε προηγούμενη έως τώρα αναφορά έχει διαψευστεί.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 100 οι υποψήφιοι Ε.Ε. θα πρέπει να εξεταστούν τόσο στα προαιρετικά μαθήματα της εκπαίδευσης όσο και στον υποχρεωτικό κύκλο. Θα πρέπει δε, να εξεταστούν και στη μοντελοποίηση κτιρίου με τη χρήση του λογισμικού ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ.

Η εξέταση θα είναι ατομική και θα πραγματοποιείται με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι ερωτήσεις που θα καλούνται να απαντήσουν οι υποψήφιοι θα καλύπτουν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Θα έχουν τη μορφή Ερωτήσεων Πολλαπλών Επιλογών, χωρίς όμως να υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση. Το πρακτικό κομμάτι θα εξετάζεται με κατάλληλα διαμορφωμένη άσκηση στον Η/Υ με τη μοντελοποίηση τμήματος κτιρίου  σε ελεγχόμενο περιβάλλον και με όλα τα δεδομένα διαθέσιμα στον εξεταζόμενο. Οι ΤΟΤΕΕ θα είναι το μόνο εγχειρίδιο που θα έχει στη διάθεσή του ο εξεταζόμενος.

Προκειμένου να περάσει ο υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει όπως αναφέρεται και στα σχετικά διατάγματα βαθμολογία 70% για τον προαιρετικό κύκλο και 90% για τον υποχρεωτικό.

Η διόρθωση θα γίνεται αυτόματα από τον Η/Υ κατά το πέρας κάθε τμήματος της εξέτασης καθιστώντας τη διαδικασία αδιάβλητη. Σε περίπτωση αποτυχίας στο σύνολο ή τμήμα της εξέτασης ο εξεταζόμενος θα μπορεί να επαναλάβει την εξέταση είτε στο σύνολο είτε μόνο για το τμήμα που απέτυχε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας είχε ανοίξει το θέμα της κατάργησης της πρόβλεψης διαδικασίας  εξετάσεων για την απονομή της σχετικής άδειας. Θέση στην οποία παραμένουμε σταθεροί και επιμένουμε. Άποψή μας είναι ότι μετά την παρακολούθηση των σχετικών σεμιναρίων κατάρτισης οι Μηχανικοί είναι σε κάθε περίπτωση πλήρως καταρτισμένοι για την άσκηση της δραστηριότητας του ενεργειακού επιθεωρητή. Ακόμα όμως και εκεί που υπάρχουν εξετάσεις πιστοποίησης, συνήθης πρακτική σε διεθνές επίπεδο είναι η διαδικασία να πραγματοποιείται αμέσως μετά τη λήξη του σεμιναρίου.

Καταθέσαμε επίσης την πολύ λογική πρόταση μέχρι το αρμόδιο Υπουργείο ΠΕΚΑ, αποφασίσει για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος των ενεργειακών επιθεωρητών, όσοι έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια να ενταχθούν άμεσα στο μητρώο προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών.

Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε ευελιξία στην αντιμετώπιση των ανωτέρω θεμάτων.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για κάθε σχετική αξιόπιστη πληροφορία ή είδηση που θα προκύπτει.

πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s