Ξεκίνησαν οι εργασίες σε δύο αυτοκινητόδρομους.

ΑυτοκινητόδρομοιΜετά την υπογραφή, τον περασμένο μήνα, της συμφωνίας μεταξύ του Δημοσίου και των παραχωρησιούχων- κατασκευαστών της Ολυμπίας Οδού και του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, ξεκίνησαν σταδιακά οι εργασίες στα τμήματα Κόρινθος-Πάτρα και ΠΑΘΕ Μαλιακός-Κλειδί.

Σε ό,τι αφορά στην Ολυμπία Οδό, σε λειτουργία βρίσκονται, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, τέσσερα εργοτάξια και καλύπτουν αντίστοιχα τμήματα (Ζευγολατιό, Ξυλόκαστρο, Ακράτα, Αίγιο, μετά από διετή διακοπή των εργασιών.

Οι εργασίες  περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες (γενικές εκσκαφές και κατασκευές επιχωμάτων), εργασίες μετατόπισης δικτύων, κατασκευές άνω διαβάσεων, στεγάστρων των Τοίχων Αντιστήριξης, κατασκευή φρεατοπασσάλων, κατασκευή τοίχων ακροβάθρων γεφυρών, εργασίες σηράγγων και όσων άλλων αναγκαίων απαιτούνται και εκτελούνται σε διάφορες θέσεις κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου,.

Τρία εργοτάξια βρίσκονται  σε λειτουργία στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου,  στα τμήματα Ευαγγελισμός-Ραψάνη και  Πλαταμώνας-Σκοτίνα. Συγκεκριμένα κατασκευάζονται: δύο δίδυμες σήραγγες Τ1 και Τ2 στο ύψος των Τεμπών μήκους 2 και 6 χιλιομέτρων (η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στα Βαλκάνια) και μια δίδυμη σήραγγα Τ3 στο ύψος του Πλαταμώνα μήκους 2,7 χιλιομέτρων.

Εργασίες εκτελούνται επίσης, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου που περιλαμβάνουν κατασκευή γεφυρών, χωματουργικές εργασίες και επιχώματα, εκσκαφή και εργασίες οδοποιίας, κατασκευή στηθαίων, τοίχων ακροβάθρων και μεσοβάθρων γεφυρών και κατασκευή κτιρίων εγκαταστάσεων σηράγγων.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s