Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει το ΤΕΕ και τα 17 παραρτήματά του στην περιφέρεια.

TEEΠρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει πλέον το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τα 17 παραρτήματά του στην περιφέρεια. Αιτία είναι σε πρώτο επίπεδο η κατάργηση, το 2012, των δύο εκ των τριών πόρων μέσω των οποίων χρηματοδοτούνταν το ΤΕΕ, αλλά και η σιωπηρή άρνηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών να εγκρίνει εδώ και ένα εξάμηνο τους προϋπολογισμούς του κεντρικού και των περιφερειακών τμημάτων. Μάλιστα το παράρτημα Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων προχωρά από σήμερα έως τις 31 Μαΐου σε προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας, καθώς αδυνατεί να καλύψει τις βασικές υποχρεώσεις του.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών. Το κεντρικό ΤΕΕ στην Αθήνα απασχολεί περί τα 220 άτομα προσωπικό και τα περιφερειακά τμήματα περί τα 100.

«Το ΤΕΕ είχε τρεις πόρους: την ετήσια εισφορά των μελών του, που κυμαίνεται από 25 έως 65 ευρώ, μια εισφορά 2% από τις αμοιβές των μηχανικών για μελέτες και ένα 1 ‰ από το εργολαβικό κέρδος. Πέρυσι οι τελευταίοι δύο πόροι καταργήθηκαν» λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του, κ. Χρήστος Σπίρτζης. «Το ΤΕΕ περιέκοψε την τελευταία τριετία τον προϋπολογισμό του κατά 45%, φθάνοντας το 2013 στα 20 εκατ. ευρώ. Ομως τα έσοδα από τις συνδρομές των μελών είναι περί τα 11 εκατομμύρια. Αν μας εγκρίνουν έναν προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να μας προτείνουν τι να «κόψουμε». Ηδη ο ιδιοκτήτης του κτιρίου μας στην Αθήνα μας έχει κάνει εξώδικο καθώς έχουμε 5 μήνες απλήρωτους. Ολα αυτά όταν το ΥΠΕΚΑ μας οφείλει 600.000 από τη λειτουργία του συστήματος για τα αυθαίρετα. Αυτή τη φορά όμως δεν θα διακόψουμε εμείς τη λειτουργία του, θα τη διακόψει η ΔΕΗ».

πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s