Έκθεση: «Βιομηχανική κληρονομιά. Αναβίωση και βιωσιμότητα» στο Μουσείο Μπενάκη.

βιομηχανικά κτίριαΤο Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί έκθεση αρχιτεκτονικού έργου για τη βιομηχανική κληρονομιά Ελλάδας και Κύπρου κατά την περίοδο 1980-2012. Παρουσιάζεται υλοποιημένο έργο, μελέτες και αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, που αφορούν την ένταξη νέων χρήσεων σε υφιστάμενα βιομηχανικά κελύφη.

Η έκθεση πραγματοποείται στο πλαίσιο συνεδρίου με τίτλο «Βιομηχανική κληρονομιά: αναβίωση και βιωσιμότητα», το οποίο θα εξετάσει όλες τις παραμέτρους και τα υλικά αλλά και τις άυλες πηγες, όπως των προφορικών μαρτυριών, ως εργαλεία μελέτης της βιομηχανικής κληρονομιάς.Στόχος είναι η ανάδειξη του πολυδιάστατου και πολυεπίπεδου ενδιαφέροντος  της ιστορικής βιομηχανικής κληρονομιάς, καθώς και της ανάγκης της διεπιστημονικής της προσέγγισης.

Πηγή:

Μια έκθεση στο Μπενάκη ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση

Η «μόδα», που ξεκίνησε από τα απομεινάρια της ναυπηγικής ζώνης του Λονδίνου στα τέλη του ’90, αναδείχτηκε γρήγορα σε κυρίαρχη τάση στην αρχιτεκτονική. Η έκθεση «Η βιομηχανική κληρονομιά, αναβίωση και βιωσιμότητα» παρουσιάζει χαρακτηριστικά δείγματα ανάλογων έργων σε όλη την Ελλάδα…
>>>
Εντάξτε τα βιομηχανικά κτίρια στη ζωή της πόλης (Άρθρο της Χαράς Τζαναβάρα)

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s