Διεθνής διάκριση της ομάδας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας!

Πανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΗ ομάδα Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, διακρίθηκε στο 11ο Διεθνές συνέδριο βελτιστοποίησης κινητών ασύρματων δικτύων επικοινωνίας (WiOpt 2013) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Tsukuba Science City της Ιαπωνίας.

Συγκεκριμένα, η ερευνητική εργασία με τίτλο «Επαναληπτικοί Μέθοδοι Δημοπράτησης Πόρων Ασύρματων Δικτύων για τη Διαχείριση Δεδομένων Κινητών Χρηστών» («An Iterative Double Auction for Mobile Data Offloading») την οποία εκπόνησαν ο ερευνητής Γιώργος Ιωσηφίδης και ο καθηγητής Λέανδρος Τασιούλας, σε συνεργασία με ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (Chinese University of Hong Kong), έλαβε το βραβείο καλύτερης εργασίας του συνέδριου.

Στη συγκεκριμένη εργασία παρουσιάστηκε μία νέα αρχιτεκτονική για τη διαχείριση του ολοένα αυξανόμενου όγκου δεδομένων, που αποτελεί και τη μεγάλη πρόκληση για την υποδομή ασύρματου Ιντερνετ στο άμεσο μέλλον.

Η προτεινόμενη προσέγγιση βασίζεται στην αξιοποίηση μικρών ασύρματων σταθμών βάσης (WiFi/Femtocell access points) που έχουν ήδη εγκαταστήσει οι συνδρομητές των δικτύων (σταθεροί χρήστες).

Επιπλέον, προτάθηκε ένας αλγόριθμος για τη δημοπράτηση των πόρων (χωρητικότητα) των εν λόγω σταθμών, ο οποίος εξασφαλίζει την αποδοτική εκμετάλλευσή τους και επιτρέπει την ταυτόχρονη αλληλεπίδραση πολλαπλών αγοραστών – πωλητών.

πηγή:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s