Πέντε νέα μεγάλα έργα παραχώρησης «ζωντανεύουν» μέσα στο 2013!

Δημόσια έργαΤέσσερις μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, θα ενεργοποιήσουν τα εργοτάξια τους μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες. Αυτό δίνει την ευκαιρία στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών να προγραμματίσει την επόμενη γενιά μεγάλων έργων με παραχώρηση που πλέον περιλαμβάνουν πολλά έργα.

Εκτός από την γνωστή τριάδα που περιλαμβάνει την Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος, την Υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας και τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο έργα που θα συμπληρώσουν το παζλ:

Η κατασκευή του Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου αλλά και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού που αναμένεται να επιστρέψουν στην επικαιρότητα μετά από σιγή ιχθύος 3 και πλέον ετών.

Τα πρώτα τρία έργα έχουν μεταφερθεί για εκκίνηση των διαδικασιών της δημοπράτησης τον ερχόμενο Νοέμβριο ενώ μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τα άλλα δύο έργα.

Συνολικά τα πέντε αυτά έργα έχουν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2,5 δις ευρώ και εφόσον ξεκινήσει η κατασκευή τους θα προσφέρουν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο των κατασκευών.

Ωστόσο λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στις δημοπρατήσεις των έργων καθυστέρησης δεν αναμένεται αυτά τα ξεκινήσουν πριν το 2016, ενώ η ολοκλήρωση τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις  θα είναι το 2020.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s