Ηλιακοί φορτιστές στους δρόμους της Νέας Υόρκης!

Ηλιακοί φορτιστέςΜία οικονομική και οικολογική λύση στο καθημερινό πρόβλημα της απρόοπτης αποφόρτισης του κινητού παρουσίασε η σχεδιαστική εταιρία Pensa με έδρα το Μπρούκλιν. Πρόκειται για πρωτότυπους ηλιακούς φορτιστές, οι οποίοι συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και την μετατρέπουν σε ενέργεια, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι περαστικοί για να φορτίσουν τα κινητά τους.

Προς το παρόν η εταιρεία έχει εγκαταστήσει δοκιμαστικά 25 τέτοιους φορτιστές στο Fort Green Park του Μπρούκλιν, ενώ αν το πείραμα είναι πετυχημένο, θα εγκατασταθούν άλλοι 24 φορτιστές σε πολυσύχναστες περιοχές όπως όπως τα Brooklyn Bridge Park, Coney Island, Riverside Park, Rockaways, Summerstage στο Central Park, Νησί Randall, Union Square, και Hudson River Park.

Οι σταθμοί είναι εξοπλισμένοι με φορτιστές για iPhone 4 και iPhone 5 φορτιστές, καθώς και microUSB και καλώδια USB για τη φόρτιση άλλων συσκευών. Η ηλιακή ενέργεια προέρχεται από τρεις ηλιακούς συλλέκτες 15 watt και αποθηκεύεται σε ειδικές μπαταρίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τη νύχτα.

Επειδή οι μονάδες είναι πλήρως αυτόνομες και δεν συνδέονται με εξωτερικές πηγές ενέργειας, μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε άλλες περιοχές, ενώ θα αποδειχθούν πολύ χρήσιμες σε περίπτωση γενικού black out όπως αυτού που έγινε μετά το χτύπημα του τυφώνα Σαντι, τον Οκτώβριο του 2012.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s