Σε 102 δόσεις το πρόστιμο για τα αυθαίρετα.

ΑυθαίρεταΣε διάστημα έως 102 μηνών θα έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες να νομιμοποιήσουν τις αυθαιρεσίες στα ακίνητά τους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη βουλή τις επόμενες μέρες.

Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση:

  • έως την τελευταία εργάσιμη μέρα του πρώτου εξαμήνου από τη δημοσίευση του νόμου, το πρόστιμο θα αποπληρώνεται σε 102 μήνες.
  • έως την τελευταία εργάσιμη μέρα του δεύτερου εξαμήνου από τη δημοσίευση του νόμου το πρόστιμο θα αποπληρώνεται σε 84 μήνες.
  • έως την τελευταία εργάσιμη μέρα του τρίτου εξαμήνου από τη δημοσίευση το πρόστιμο θα αποπληρώνεται σε 60 μήνες.

Ως ελάχιστη μηνιαία δόση ορίζεται το ποσό των 50 ευρώ και ως ελάχιστη εξαμηνιαία δόση το ποσό των 300 ευρώ.

Καταβληθέντα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης συμψηφίζονται με το ποσό του ενιαίου προστίμου. Εάν το καταβληθέν ποσό υπερβαίνει το ποσό του ενιαίου προστίμου, η διαφορά δεν αναζητείται.

Για αυθαίρετη κατασκευή σε κτήρια βιομηχανικά ή βιοτεχνικά, ξενοδοχεία ή παραγωγικές μονάδες, εφόσον έχει υπαχθεί σε ειδικές διατάξεις που επιτρέπουν την λειτουργία των συγκεκριμένων προστίμων, το ειδικό πρόστιμο διατήρησης καταβάλλεται μειωμένο κατά το ποσό του προστίμου ή τέλους εισφοράς που έχει καταβληθεί σε εφαρμογή της νέας ρύθμισης του υπουργείου περιβάλλοντος.

Με τις νέες ρυθμίσεις, όσοι έχουν ενταχθεί στον παλαιότερο νόμο για την τακτοποίηση ημιυπαιθρίων χώρων,  έχουν ενταχθέι ή είναι προς ένταξη στο νόμο 4014 (Παπακωνσταντίνου) θα μπορούν με ηλεκτρονική δήλωση να εντάσσονται στη νέα νομοθετική ρύθμιση.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s