Ουρανοξύστες συνδεδεμένοι με εναέριες γέφυρες!

Tongzhou Central Business DistrictΗ Ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία UNStudio είναι πίσω από την ιδέα για τον σχεδιασμό της επιχειρηματικής περιοχής Tongzhou στο Πεκίνο. Η ανάπτυξη της προκυμαίας είναι μια δυναμική σύνθεση πύργων που συνδέονται με εναέριες γέφυρες και εισάγει μια σαφή ασυμμετρία στο σχέδιο. Οι αρχιτέκτονες πιστεύουν ότι αυτή η ασυμμετρία έχει μια εκτεταμένη αστική επίδραση.

Οι έξι πύργοι δημιουργούν τρεις εξαιρετικά συγχρονισμένες ομάδες. Κάθε ομάδα πύργων στέκεται σε μια κοινή πλατφόρμα. Όπως ορίζεται από τις συνδέσεις γεφύρωσης μεταξύ τους, οι πύργοι ομαδοποιούνται σε ένα ζευγάρι, ένα τρίο και μια μονάδα.

Οι γέφυρες διασύνδεσης ενεργούν ως τεχνητό έδαφος για τους χρήστες των υψηλότερων ορόφων, ενώ ομαδοποιούν τους πύργους και σχηματίζουν τις ομάδες. Μπορούν επίσης να παρέχουν επιπλέον χώρο για διάφορες ημι-δημόσιες λειτουργίες και εκδηλώσεις. Για την επιτυχή ενσωμάτωση βιώσιμων μέτρων και στρατηγικών, τα παθητικά εργαλεία σχεδιασμού ενσωματώνονται στο σχεδιασμό από την αρχή, και σε διάφορα επίπεδα κλίμακας. Η δόμηση προσφέρει επίσης υψηλής ποιότητας δημόσιους και ημι-δημόσιους χώρους πρασίνου.

Η ιδέα, που προτείνεται για την περιοχή Tongzhou δώδεκα μίλια ανατολικά του κέντρου του Πεκίνου, θα δημιουργήσει ένα εκατομμύριο τετραγωνικά εμπορικών εγκαταστάσεων, διαμερισμάτων, γραφείων, ξενοδοχείων και συγκοινωνιακών υποδομών.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s