Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

ΑυθαίρεταΤην ερχόμενη Πέμπτη κατατίθεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, έχοντας ολοκληρώσει επί της αρχής τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Υπέρ, επί της αρχής του νομοσχεδίου, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετο εμφανίστηκε το ΚΚΕ, με τον εκπρόσωπό του Ευάγγελο Αποστόλου να δηλώνει ότι το καταψηφίζει και τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, την ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή να επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια.

Θωράκιση
«Για πρώτη φορά θωρακίζεται η »κόκκινη γραμμή» για την αποτροπή δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων. Τα υπουργείο είναι ανοικτό σε προτάσεις και σχόλια ώστε να μπουν όλες οι ασφαλιστικές δικλίδες με τις οποίες θα χαράξουμε την κόκκινη γραμμή για την αυθαιρεσία», όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τις ενστάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης περί φοροεισπρακτικής λογικής του νομοσχεδίου. «Πώς θα μπορούσε να κατηγορηθούμε για φοροεισπρακτικό πνεύμα, όταν το νομοσχέδιο μεριμνά ιδιαίτερα για τις ειδικές ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν το προνόμιο των 100 εξαμηνιαίων δόσεων;» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον Σταύρο Καλαφάτη, το νομοσχέδιο είναι ένα μεταρρυθμιστικό εργαλείο που εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο και έχει τρεις στόχους:

Την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη. Μάλιστα, όπως διαβεβαίωσε, στις νέες ρυθμίσεις έχουν ληφθεί υπόψη η γνωμολογία όλων των αρμόδιων οργάνων και ειδικά οι αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ εμφανίστηκε ανοικτός σε προτάσεις.

«Πρέπει να έχουμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με αναπτυξιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, τα οποία επιβάλλονται να υπάρχουν. Πρέπει να ενισχύσουμε την κόκκινη γραμμή που είχε ξεκινήσει με τον νόμο του 2011 ακόμα περισσότερο. Να μην ανοίξουμε παράθυρο για νέες αυθαιρεσίες», τόνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Γκόκας, τονίζοντας ότι «στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να προσεγγίσουμε το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης με κοινωνικό και αναπτυξιακό κριτήριο».

του Κοσμά Ζακυνθινού
αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s