Η επόμενη γενιά των έργων Μετρό στην Αθήνα: 83 σταθμοί μέχρι το 2020

ΜετρόΗ παράδοση των 4 νέων σταθμών επί της Λεωφόρους Βουλιαγμένης που φέρνει την γραμμή 2 του Μετρό μέχρι το Ελληνικό σηματοδοτεί και την μεγάλη αλλαγή της συγκοινωνίας στα Νότια Προάστια.  Οι 3 γραμμές του Μετρό πλέον  απλώνονται σε περιοχές που μέχρι σήμερα δεν είχαν εξυπηρέτηση πέραν των λεωφορείων και αυτό δημιουργεί νέες καλύτερες συνθήκες για την διασύνδεση των περιοχών με τον Μητροπολιτικό Σιδηρόδρομο.

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΡΟ
Η γραμμή 1 παραμένει στον διάδρομο Πειραιάς-Κηφισιά, διαθέτοντας 24 σταθμούς. Η γραμμή 2 εκτείνεται πλέον στον διάδρομο Ανθούπολη-Ελληνικό  με 20 σταθμούς. Η γραμμή 3 παραμένει στον διάδρομο Αιγάλεω-Δ.Πλακεντίας-Αεροδρόμιο με 20 σταθμούς. Στην γραμμή 3 περιμένουμε να προστεθεί και ο σταθμός ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (στα σύνορα Αιγάλεω-Χαϊδάρι) μέσα στον Σεπτέμβριο. Αυτός θα είναι και ο κορμός του Μετρό για τα επόμενα 5 χρόνια, με 65 σταθμούς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Αττικό Μετρό προχωρά η κατασκευή για την επέκταση της γραμμής 3 από την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο κέντρο του Πειραιά με 6 νέους σταθμούς (ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΝΙΚΑΙΑ, ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ). Μελέτες γίνονται για την επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη στο Ίλιον με 3 σταθμούς (ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΟΘΕΟΣ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΙΛΙΟΝ).

Επίσης σε προχωρημένες μελέτες είναι και το πρώτο τμήμα της νεας γραμμής 4 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με 9 νέους σταθμούς (ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ, ΓΑΛΑΤΣΙ, ΚΥΨΕΛΗ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ). Τέλος αναμένουμε και την υπογειοποίηση του τμήματος Φάληρο-Πειραιάς της γραμμής 1 με 1 νέο σταθμό (ΚΑΜΙΝΙΑ).

Αυτά θα είναι τα έργα Μετρό νέας γενιάς τα οποία θα τα δούμε να υλοποιούνται σταδιακά τα επόμενα  χρόνια ανεβάζοντας μέχρι το 2020 το συνολικό δίκτυο της Αθήνας  σε 83 σταθμούς. Συγκεκριμένα :

ΓΡΑΜΜΗ 1: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ -25 ΣΤΑΘΜΟΙ
ΓΡΑΜΜΗ 2: ΙΛΙΟΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ- 23 ΣΤΑΘΜΟΙ
ΓΡΑΜΜΗ 3: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ- 26 ΣΤΑΘΜΟΙ
ΓΡΑΜΜΗ 4: ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ- 9 ΣΤΑΘΜΟΙ

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ
Αν ρίξουμε μία ματιά στο πιο «μακρινό» μέλλον τα έργα του Μετρό που θα πάρουν σειρά υλοποίησης θα είναι :

  1. Η ολοκλήρωση της γραμμής 2 με την επέκταση Ελληνικό-Γλυφάδα  (2 σταθμοί)
  2. Ο νότιος κλάδος της γραμμής 4 Ευαγγελισμός-Άνω Ηλιούπολη (3 σταθμοί)
  3. Η επέκταση της γραμμής 4 Ευαγγελισμός-Μαρούσι (11 σταθμοί)

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s