Ενεργειακή αναβάθμιση σε 70.000 σπίτια

εξοικονόμηση κατ' οίκονΤη συνέχιση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» για τα επόμενα χρόνια ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος του προγράμματος σχεδόν 800 εκατ. ευρώ για περίπου 70.000 σπίτια θα διατεθούν στην πραγματική οικονομία.

Το πρόγραμμα, που καλύπτει ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, είπε ο υπουργός είναι ήδη ένα πολύ πετυχημένο μέτρο, καθώς περισσότερα από 40.000 νοικοκυριά έχουν επωφεληθεί, υλοποιώντας εργασίες ενεργειακής βελτίωσης των κτηρίων.

Ο κ. Μανιάτης μιλώντας στο Διεθνές Ενεργειακό και Οικονομικό Φόρουμ για την Ενέργεια και την Οικονομία, που διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη το Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council) είπε ότι ο τομέας εξοικονόμησης ενέργειας θα είναι από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας. Ο κ. Μανιάτης πρόσθεσε ότι έχει υιοθετηθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο, ούτως ώστε το αργότερο έως τις 31.12.2019 όλα τα νέα κτήρια θα υποχρεωθούν να έχουν προδιαγραφές σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Οσον αφορά στα νέα κτήρια που στεγάζουν κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες, η υποχρέωση αυτή πρέπει να τεθεί σε ισχύ το αργότερο έως τις 31.12.2018

του Αργύρη Δεμερτζή
αναδημοσίευση από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s