Η ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μία έκθεση!

atari800Η ενδιαφέρουσα έως τώρα ιστορία και η εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα τελευταία 35 χρόνια, θα «ζωντανέψει» μέσα από μια έκθεση που θα φιλοξενηθεί από 13 έως 17 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της «Θεσσαλονίκης: Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014», στο Μέγαρο Μακρίδη απέναντι από το Ποσειδώνιο.

Από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές της δεκαετίας του ’70, του ’80 και ’90. Ανάμεσα τους είναι ένας Commodore Pet, με επεξεργαστή 1MHz και βάρους 30 κιλών καθώς είναι φτιαγμένος ολόκληρος από μέταλλο και ανοίγει σαν καπό αυτοκινήτου, με μονόχρωμα γραφικά και μεταφορά δεδομένων σε κασέτα.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα δουν ένα Apple II (1977) με μνήμη 4KB, που αποτέλεσε τον πρώτο ολοκληρωμένο υπολογιστή της εταιρίας με πληκτρολόγιο και κουτί, και ένα Acorn BBC Model B (1981), η τιμή του οποίου έφτανε στην εποχή του τις 235 λίρες και πουλήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν και παιχνιδομηχανές, τύπου ATARI, με τις οποίες τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν.

Σκοπός της έκθεσης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μεγαλύτερους να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να θυμηθούν, ενώ οι νεότεροι να δουν τα συλλεκτικά μηχανήματα και γνωρίσουν την ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

O χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από Παρασκευή έως Τρίτη, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s