Το Έξυπνο Σπίτι της Honda παράγει περισσότερη ενέργεια απ’ όση καταναλώνει

Honda Smart HomeΈνα έξυπνο σπίτι κατασκευασμένο με επίκεντρο το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και με θετικό ισοζύγιο ενέργειας παρουσίασε η Honda. Αξιοποιώντας στο έπακρο πολλές πράσινες τεχνολογίες, το Honda Smart Home US θα παράγει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτεί το ίδιο το σπίτι και το αυτοκίνητο των ενοίκων του, ενώ θα διοχετεύει το πλεόνασμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Το σπίτι, με εμβαδόν 185 τ.μ., ανεγέρθηκε στο χώρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Davis, βασίζεται στα πρότυπα του Honda Smart Home System, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια στην Ιαπωνία, και έχει ως άξονα το οικιακό σύστημα διαχείρισης ενέργειας (HEMS) της Honda. Ο «εγκέφαλος» του συστήματος βρίσκεται στο γκαράζ, απ’ όπου ελέγχεται και ρυθμίζεται η κατανάλωση ενέργειας σε ολόκληρο το σπίτι.

Το έξυπνο σπίτι περιλαμβάνει ένα πακέτο μπαταριών 10kWh, οι οποίες μπορούν να αποθηκεύσουν την πλεονάζουσα ηλιακή ενέργεια για τις μέρες με συννεφιά, ενώ οι ίδιες έχουν χαμηλή κατανάλωση.

Εκτός από τον «εγκέφαλο», ο οποίος φροντίζει το σπίτι να τροφοδοτείται απευθείας από τον ήλιο την ημέρα και από τις μπαταρίες τη νύχτα, στο γκαράζ υπάρχει και ένα ηλεκτροκίνητο Honda Fit που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να φορτιστεί από τα ηλιακά πάνελ του σπιτιού μέσα σε μόλις δύο ώρες.

«Με το Honda Smart Home αναπτύξαμε τεχνολογίες και σχεδιαστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε δύο βασικές πηγές εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου: τα σπίτια και τα αυτοκίνητα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του αρμόδιου τμήματος της Honda Ηνωμένων Πολιτειών Steve Center. «Απώτερος στόχος μας είναι να συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Οι εμπνευστές του – απλού, αλλά καλαίσθητου – Honda Smart Home υποστηρίζουν ότι το σπίτι επιτυγχάνει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 11 τόνους το χρόνο σε σχέση με ένα αντίστοιχο σπίτι παρόμοιου μεγέθους, ενώ καταναλώνει λιγότερη από τη μισή ενέργεια για θέρμανση, ψύξη και φωτισμό. Κατασκευάστηκε έτσι ώστε να αξιοποιεί προς όφελός του το τοπικό κλίμα και περιλαμβάνει μεταλλική οροφή, λαμπτήρες LED, καθώς και ξύλο από βιώσιμη υλοτομία.

Πηγές:

 

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s