Το τρισδιάστατο τύπωμα σπιτιών γίνεται παιχνιδάκι!

print houseΕταιρία τυπώνει 10 οικίες σε λιγότερο από μία μέρα και με κόστος «ψίχουλα»…

Την ώρα που οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές κάνουν πλέον θαύματα, παράγοντας από έπιπλα, ηχεία και εξαρτήματα αεροπλάνων και δορυφόρων μέχρι και φαγητό(!), η WinSun Decoration Design Engineering Co, με έδρα τη Σαγκάη, σκέφτεται σαφώς πιο μεγαλόπνοα.

Αντί να κατασκευάζει λοιπόν μικρά πλαστικά αντικείμενα με 3D printers στο μέγεθος των συνηθισμένων εκτυπωτών μας, αλλάζει τους όρους της συζήτησης και παράγει προκατασκευασμένα σπίτια από τσιμέντο μέσω ενός θεόρατου πραγματικά τρισδιάστατου εκτυπωτή!

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, τα τυπωμένα σπίτια δεν είναι ακριβώς καινούρια ιστορία. Εταιρίες στον κόσμο έχουν αγκαλιάσει την ιδέα της προσθετικής οικοδομικής, όπως τη λένε, πολύ πριν ο όρος «3D printing» γίνει δημοφιλής.

Ο λόγος λοιπόν που κάνει τις προκατασκευασμένες οικίες της WinSun εντυπωσιακές είναι ο ρυθμός της παραγωγής τους, αλλά και το χαμηλό τους κόστος φυσικά. Κι αυτό γιατί οι 4 πελώριοι χτιστοί εκτυπωτές της (με διαστάσεις 10 μέτρα x 6,6 μέτρα x 150 μέτρα) παράγουν 10 λειτουργικές κατοικίες την ημέρα(!), 200 τετραγωνικών μέτρων, με κόστος που δεν υπερβαίνει τα 3.500 ευρώ (4.800 δολάρια).

Το ειδικό μείγμα σκυροδέματος χτίζεται από τον εκτυπωτή στρώμα το στρώμα και μόλις στεγνώσει το τσιμέντο, το σπίτι προικοδοτείται με πόρτες, παράθυρα και οροφή. Και το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι το τσιμέντο είναι από ανακυκλωμένα υλικά, κάτι που ρίχνει δραστικά το κόστος της κατασκευής (όπως και η απουσία οικοδόμων στην όλη διαδικασία).

Η οικιστική λύση της WinSun είναι ιδανική για φτηνές κατοικίες στα χαμηλότερα στρώματα του κινεζικού πληθυσμού, αν και οι ανάγκες για οικονομικά σπίτια είναι παγκόσμια. Την ώρα λοιπόν του η τρισδιάστατη τεχνολογία εκτύπωσης είναι το απόλυτο μέλλον, η κινεζική φίρμα το αποδεικνύει αυτό πέραν αμφιβολίας. Και κάποια στιγμή έτσι θα φτιάχνονται και οι ουρανοξύστες…

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s