Σε λειτουργία η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στο Taxisnet

Αγορά ΑκινήτωνΣε παραγωγική λειτουργία θα τεθεί σήμερα στο Taxisnet η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας που θα επιτρέπει στους συμβολαιογράφους να εκδίδουν Ταυτότητα Οφειλής για την πληρωμή του φόρου μέσω τραπεζών.

Αν και η ενεργοποίηση της εφαρμογής είχε προσδιορισθεί για χθες Τρίτη η πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μετέθεσε για μια ημέρα την λειτουργία του συστήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης απαντώντας σε ερώτηση πολίτη για το  πότε θα ανοίξει η εφαρμογή για τον φόρο υπεραξίας; Και το πότε θα ανοιχτούν και οι σχετικοί λογαριασμοί στις τράπεζες τόνισε τα εξής: «Η εφαρμογή θα άνοιγε χθες αλλά λόγω του προβλήματος με το ρεύμα θα ανοίξει σήμερα. Οι τράπεζες ίσως θέλουν λίγες μέρες ακόμη», επεσήμανε μέσω twitter.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το θέμα της πληρωμής του φόρου υπεραξίας στις τράπεζες θα έχει επιλυθεί έως τα τέλη της εβδομάδας και δεν αποτελεί λόγω καθυστέρησης των μεταβιβάσεων.

Ουσιαστικά μετά από τέσσερις μήνες πλήρους απραξίας οι μεταβιβάσεις ακινήτων αναμένεται να ξεκινήσουν πλήρως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

του Θανάση Κουκάκη
αναδημοσίευση από In.gr

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s