Τεχνική οδηγία Νο 5 Αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα

ΤσιμέντοΣτην τεχνική οδηγία Νο 5 του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, γίνεται αναφορά στο «Αυτοσυμπυκνούμενο Σκυρόδεμα», μια καινοτομία που μετά την ανάπτυξή της στην Ιαπωνία κατά τη δεκαετία του 1980 έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ως επανάσταση στο χώρο των κατασκευών από σκυρόδεμα.

Επόμενο είναι λοιπόν το καινοτόμο αυτό προϊόν, μαζί με τις απαιτήσεις που οδήγησαν εξαρχής στην εμφάνισή του, να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και στην ελληνική αγορά κι επομένως να προκύπτει η ανάγκη για ενημέρωση των συναδέλφων γύρω από τα ειδικά του χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της χρήσης του.

Στόχος των Οδηγιών αυτών είναι η συλλογή και παράθεση πληροφοριών με αναφορές σε κείμενα εφαρμογής και συστάσεις οι οποίες ισχύουν τόσο στην χώρα μας όσο και σε άλλες προηγμένες τεχνολογικά χώρες του εξωτερικού. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις και επιστημονικές τοποθετήσεις επί του κειμένου είναι ευπρόσδεκτες και θα ληφθούν υπόψη σε μελλοντική έκδοση.

Το παρόν κείμενο σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κανονιστικό κείμενο με υποχρεωτική εφαρμογή και δεν υποκαθιστά κανονισμούς οι οποίοι βρίσκονται σε ισχύ ή θα ισχύσουν στο μέλλον.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου