ΣτΕ: Εκδικάστηκε η αίτηση του ΤΕΕ σχετικά με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΤΕΕΕκδικάσθηκε χθες στο Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του ΤΕΕ για την ακύρωση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ, σχετικά με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την υποχρεωτική υπαγωγή των νέων μηχανικών σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις του ΤΕΕ, των συλλόγων και συλλογικοτήτων των μηχανικών το ΔΣ του ΕΤΑΑ αναμένει την έκδοση της δικαστικής απόφασης επί της αίτησης ακύρωσης του ΤΕΕ, που εκδικάσθηκε χθες και στο μεταξύ στέλνει ειδοποιητήρια με τις παλαιές τιμές, δηλαδή πριν επιβληθούν οι αυξήσεις με αποφάσεις του 2011.

Στην ακροαματική διαδικασία παραβρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει προσφύγει και ατομικά για την ακύρωση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών εις βάρος των μηχανικών, που δοκιμάζονται από την ανεργία και τις άλλες συνέπειες της οικονομικής ύφεσης. Επίσης στη χθεσινή δίκη έδωσαν το παρόν πολλοί μηχανικοί εκφράζοντας την αγωνία τους για το ασφαλιστικό πρόβλημα του τεχνικού κλάδου.

Η απόφαση του Τμήματος του ανώτατου ακυρωτικού Δικαστηρίου αναμένεται, σύμφωνα με νομικές πηγές, περί το τέλος του καλοκαιριού, ενώ ταυτοχρόνως χαρακτηρίζεται ως εξέχουσας σημασίας για τους διπλωματούχους μηχανικούς, διότι μπορεί να οδηγήσει σε οριστική ανατροπή της υπόθεσης των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών.

Η δικαστική απόφαση θεωρείται εξέχουσας σημασίας για τους διπλωματούχους μηχανικούς, διότι μπορεί να οδηγήσει σε οριστική ανατροπή της υπόθεσης των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s