ΠΣΔΜΗ: “Αποχή από τις Εξετάσεις Ενεργειακών Επιθεωρητών”

Ενεργειακοί ΕπιθεωρητέςΜε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωµατούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών καλεί τα μέλη του σε αποχή από τις εξετάσεις ανάδειξης Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωµατούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων εναντιώνεται στη διαδικασία εξετάσεων ανάδειξης Ενεργειακών Επιθεωρητών που αναµένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ηµέρες και καλεί τους συναδέλφους να απέχουν από αυτήν.

Μία τέτοια διαδικασία ακυρώνει τους ακαδηµαϊκούς τίτλους και είναι η αρχή µίας διαδικασίας πιστοποιήσεων µε φορέα το ΤΕΕ, το οποίο µέσα στα πλαίσια προώθησης των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απελευθέρωσης των επαγγέλµατος, αναλαµβάνει τη διαδικασία υλοποίησης της πολιτικής αυτής, δηλαδή της αποσύνδεσης του διπλώµατος από την άσκηση του επαγγέλµατος. Όλοι οι τίτλοι σπουδών υποβαθµίζονται σε ένα απλό εισιτήριο για τη διαδικασία των επαγγελµατικών εξετάσεων του ΤΕΕ, χωρίς να έχουν καµία αξία.

Οι διαδικασίες αυτές οδηγούν σταδιακά στη δηµιουργία µιας µάζας φτηνού, ευέλικτου και χωρίς δικαιώµατα επιστηµονικού – τεχνικού προλεταριάτου µε µισθούς και αµοιβές πείνας.

Γι’ αυτό καλούµε τα Περιφερειακά Τµήµατα, τους Συλλόγους Διπλωµατούχων Μηχανικών και όλο τον τεχνικό κόσµο να απέχουν από κάθε τέτοια διαδικασία υποβάθµισης των σπουδών µας και να εναντιωθούν σε κάθε διαδικασία πιστοποίησης δια µέσου εξετάσεων.»

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Δ.Μ-Η


Ο Πρόεδρος
Παπαδόπουλος Θεόδωρος

Ο Γενικός Γραµµατέας
Ευσταθίου Αναστάσιος

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s