Σύλλογος Μηχανικών Περιβάλλοντος: Αποχή από τις εξετάσεις Eνεργειακών Επιθεωρητών

ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.Με σχετική του ανακοίνωση o ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π. καλεί τα μέλη του σε αποχή από τις επερχόμενες εξετάσεις του ΤΕΕ για την ανάδειξη μητρώου ενεργειακών επιθεωρητών.

Aνακοίνωση ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.) δηλώνει την κατηγορηματική διαφωνία του, στις επικείμενες εξετάσεις του Τ.Ε.Ε., για την ανάδειξη του μητρώου των ενεργειακών επιθεωρητών.

Η διαδικασία αυτή υποβαθμίζει κατάφορα τους τίτλους σπουδών, σε μια λανθασμένη λογική ανοίγματος του επαγγέλματος και αποσύνδεσης του τίτλου σπουδών από το δικαίωμα στην εργασία, αντιβαίνοντας στην βασική αρχή του ότι όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα πρέπει να δίνονται στο πτυχίο.

Επιπλέον, ο τρόπος που θα διεξαχθούν οι συγκεκριμένες εξετάσεις, αναδεικνύει για άλλη μια φορά τη λανθασμένη προσέγγιση από μέρους του ΤΕΕ και του ΥΠΕΚΑ, καλώντας τους μηχανικούς να παπαγαλίσουν μέσα από εκατοντάδες σελίδες σημειώσεων, οι οποίες κρύβουν σωρεία ασαφειών.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να απέχουν από αυτή τη διαδικασία, και τα περιφερειακά τμήματα του Τ.Ε.Ε. καθώς και τους λοιπούς κλαδικούς συλλόγους μηχανικών, συλλογικά να αντιδράσουν σε αυτή την οργανωμένη προσπάθεια υποβάθμισης των διπλωμάτων μας.

Για το Δ.Σ του ΠΑ.Σ.Δ.ΜΗ.Π.

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

                   ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                               ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s