Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα έργα στους 4 αυτοκινητόδρομους

αυτοκινητόδρομοιΠερισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου στην κατασκευή των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων με παραχώρηση. Το Υπουργείο Υποδομών πιέζει καθημερινά καθώς ο χρόνος είναι λιγοστός και τα χρήματα από την ΕΕ συγκεκριμένα.

Ευτυχώς στα συνήθη θέματα απαλλοτριώσεων και αρχαιολογικών δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις όμως ο χρόνος είναι τόσο πιεστικός που οποιαδήποτε αστοχία μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Γενικά και στα 4 έργα η εικόνα είναι καλή

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ-Ε65
Τα έργα στο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα διεξάγονται σε 4 εργοτάξια (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ανάβρα, Λιανοκλάδι). Προβλήματα δεν έχουν εντοπιστεί σε κάποιο υποτμήμα και λογικά τον Δεκέμβριο του 2015 όλα θα έχουν τελειώσει. Σε διαδικασία κατασκευής αναμένεται να εισέλθει με κοντινό μελλοντικό χρόνο και το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα που όμως θα ολοκληρωθεί αρκετά αργότερα.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Εχθές παραδόθηκε ένας ανισόπεδος Κόμβος στην Αρχαία Κόρινθο κάνοντας «σεφτέ» στις παραδόσεις τμημάτων. Μεγάλος στόχος είναι έστω μικρά τμήματα να δίδονται στην κυκλοφορία καθώς το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα είναι ένα εργοτάξιο άνω των 100χλμ. Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Εκτιμάται ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία τον Αύγουστο του 2015. Σε λίγες ημέρες θα τρυπηθεί και ο δεύτερος κλάδος της σήραγγας Πλαταμώνα. Κατά τα άλλα έχουν λυθεί τα θέματα απαλλοτριώσεων και περνάμε στην ώριμη φάση του έργου.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα έτσι ώστε σε περίπου 12 μήνες οι 3 μεγάλες σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα και τα ανοιχτά τμήματα στην περιοχή συνολικού μήκους 25χλμ να δοθούν στην κυκλοφορία.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
Το νότιο τμήμα τρέχει το βόρειο ακολουθεί. Χωρίς ιδιαίτερα θέματα αλλά με εύρεση αρχαιολογικών στην περιοχή του Μεσολογγίου και την σήραγγα στην Κλόκοβα να ετοιμάζεται για διάνοιξη. Λογικά το έργο δίχως την Κλόκοβα θα ολοκληρωθεί αλλά με πολύ ιδρώτα και σπριντ στους τελευταίους μήνες.

του Νίκου Καραγιάννη
αναδημοσίευση από Ypodomes

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s