Τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

ΕΝΦΙΑΣε… δόσεις θα λυθεί και νομοθετικά το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ. Η κυβέρνηση έστειλε στη Βουλή μια πρώτη τροπολογία η οποία θα περάσει ως προσθήκη στο σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, λύνονται τα εξής ζητήματα:

  1. Οι οφειλές από ΕΝΦΙΑ δεν θα χαρακτηριστούν ληξιπρόθεσμες στις 29 Αυγούστου καθώς όπως αναφέρεται «Οφειλές από πράξεις προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ που έχουν εκδοθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος (σ.σ εννοεί τον νόμο του ΕΝΦΙΑ) δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες πριν από την 30η Σεπτεμβρίου 2014.
  2. Δεν θα λαμβάνεται υπόψη η οφειλή του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Ειδικά η δεύτερη ρύθμιση, μπαίνει για να καλυφθεί νομικά η γ.γ δημοσίων εσόδων η οποία ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα χορηγούνται φορολογικές ενημερότητες ακόμη και αν υπάρχουν οι βεβαιωμένες οφειλές λόγω ΕΝΦΙΑ.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, δεν προσδιορίζεται ούτε ο αριθμός των δόσεων ούτε τροποποιείται η διάταξη για τον υπολογισμό του φόρου στα ακίνητα εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Προφανώς το υπουργείο Οικονομικών θα στείλει δεύτερη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Ολόκληρο το κείμενο της τροπολογίας μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Πηγή:

 

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s