Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική

ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑΤο Βραβείο Mies van der Rohe απονέμεται ανά διετία από το 1988, σε υλοποιημένο αρχιτεκτονικό έργο Ευρωπαίου Αρχιτέκτονα ή ομάδας.

Η διαδικασία διοργανώνεται από το Ίδρυμα Mies van der Rohe στην Βαρκελώνη και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι και αυτήν την φορά η επιλογή των Ελληνικών συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, ως επίσημο φορέα εκπροσώπησης των αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα και ως μέλος του ACE (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων). Η επιλογή των έργων θα γίνει από Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, που θα ορίσει ο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ.

Σημειώνεται ότι πέραν της ως άνω διαδικασίας, υποψήφιοι για το ως άνω Βραβείο μπορεί να προταθούν και από ανεξάρτητους ειδικούς συμβούλους (Independent Experts), οι οποίοι έχουν οριστεί από το Ίδρυμα Mies Van Der Rohe για τον σκοπό αυτό, οι οποίοι όμως σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν τον ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους, θα ανακοινωθούν σύντομα μετά την επίσημη προκήρυξη του Βραβείου Mies van der Rohe 2015.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s