ΥΠΕΚΑ: Τροπολογίες για ΑΠΕ, Υδρογονάνθρακες κ.ά.

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής ΑλλαγήςΈξι τροπολογίες κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ σήμερα Πέμπτη στο σχέδιο νόμου για την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα που θα συζητηθεί στη Βουλή. Ζητήματα σχετικά με τις ΥΚΩ,  την 3η τροποποιητική σύμβαση του Πρίνου, τη ΛΑΡΚΟ, τα καταδυτικά πάρκα, τις ΑΠΕ και άλλα περιβαλλοντικά θέματα περιλαμβάνονται στις εν λόγω τροπολογίες.

Οι τροπολογίες ρυθμίζουν θέματα σχετικά με τη σύμβαση για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της KAVALA OIL, ζητήματα σχετικά με την ΛΑΡΚΟ, προβλέπουν την απαλλαγή των δικαιούχων του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης από τις χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, προβλέπουν τη μεταφορά των δραστηριοτήτων του Φορέα Ανάπλασης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας, επιφέρουν αλλαγές στα καταδυτικά πάρκα και αποσαφηνίζουν ότι φορέας έκδοσης των εγγυήσεων προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης θα τοποθετηθεί τόσο επί τους θέματος των υδρογονανθράκων, όσο και επί των τροπολογιών, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στην Βουλή.

Αναλυτικά οι τροπολογίες του ΥΠΕΚΑ στο ν/σ για την κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΙΝΟΥ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΚΩ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s