Δεύτερη μεγαλύτερη μείωση τιμών στον κόσμο για τα ελληνικά ακίνητα

κτηματαγοράΔευτεραθλήτρια… κόσμου την οποία ξεπέρασε μόνο η Κύπρος, κατατάσσεται η ελληνική κτηματαγορά σε ότι αφορά τις μειώσεις τιμών στις κατοικίες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Η έρευνα του διεθνούς γραφείου real estate Knight Frank με έδρα τη Βρετανία, δείχνει ότι τα σπίτια στην Ελλάδα υποχώρησαν σε ένα τρίμηνο κατά 7,9% και μόνο η Κύπρος, μεταξύ 54 χωρών του κόσμου, έχει χειρότερο επιδόσεις, ήτοι υποχώρηση 9,2%. Δύο χώρες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, που βρίσκονται εντός μνημονίων και με την κτηματαγορά να έχει πληγεί σημαντικά. Αυτή η επίδοση της ελληνικής αγοράς έρχεται σε άμεση αντίθεση με εκείνη της Ιρλανδίας. Παρότι το τρίτο τρίμηνο του 2013, Ελλάδα και Ιρλανδία βρίσκονταν στην ίδια άσχημη θέση (στις δύο τελευταίες θέσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Knight Frank), η ιρλανδική αγορά ακινήτων “τρέχει” αυτή τη στιγμή με ρυθμούς 12,5%.

Τους τελευταίους έξι μήνες, οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα σημείωσαν πτώση 3,1% (πρόκειται για την τρίτη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως, μετά το -4,8% της Σλοβενίας και το -4,6% της Κύπρου). Το τελευταίο τρίμηνο, καταγράφηκε μείωση 1,4%.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, εάν ο Mario Draghi προχωρούσε στην υλοποίηση ενός προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, αυτό θα βοηθούσε τις πιο αδύναμες αγορές της Ευρώπης, και κατ΄ επέκταση και την ελληνική.

Την καλύτερη επίδοση στην κατάταξη έχει το Ντουμπάι όπου οι κατοικίες το β’ τρίμηνο σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 24% και ακολουθεί η Τουρκία με 14%.

Δείτε την έρευνα εδώ

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s