Μόνιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα για 519 ιδιοκτήτες ακινήτων

πολεοδομική μεταρρύθμισηΣτους 519 φθάνουν οι πολίτες τρίτων χωρών που έκαναν χρήση της δυνατότητας που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος, να αποκτήσουν μόνιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα (ανανεώνεται κάθε 5 έτη), εφόσον η ακίνητη περιουσία τους στη χώρα υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στο 15ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας (PRODEXPO 2014), από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών προκύπτει ότι χρήση του νόμου έχουν κάνει 519 πολίτες τρίτων χωρών και υπολογίζεται στα επίπεδα των 200 εκατ. ευρώ η συνολική αξία των κατοικιών που πωλήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού αυτού.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των παραχωρήσεων εκμετάλλευσης και των πωλήσεων ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής φτάνουν τα 790 εκ. ευρώ. Είναι αποτελέσματα που μας δείχνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αφού το περιθώριο βελτίωσης είναι μεγάλο.

Όπως είπε, «η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό για επενδύσεις σε ακίνητα παντός είδους, ενισχύοντας σταδιακά τη ζήτηση και στην εγχώρια αγορά».

Ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι, ειδικά τώρα, που ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεπερνά τις προβλέψεις, αφού εκτιμάται ότι η συνολική τουριστική ροή του 2014 θα ανέλθει σε 22,5 εκατ. τουρίστες, η κτηματαγορά έχει μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το momentum για την προσέλκυση αγοραστών ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Ε

Ενδεικτικά ανέφερε ότι η Ελλάδα μπήκε τον Αύγουστο στο top-10 των αμερικανικών αναζητήσεων για αγορές ακινήτων (ανάλυση της Omniture Discover και στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας αγγελιών ακινήτων Realtor.com).

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s