Τα αυθαίρετα ξανατακτοποιούνται: Νέος γύρος ταλαιπωρίας για 780.000 ιδιοκτήτες

ΑυθαίρεταΝέος κύκλος δηλώσεων αυθαιρέτων αρχίζει για συνολικά 780.000 ιδιοκτήτες, που έχουν μπει στους νόμους τακτοποίησης των ετών 2011 και 2013, στην περίπτωση που εκδοθεί νέα ακυρωτική απόφαση από το ΣτΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζει νέο νόμο, τον τρίτο κατά σειρά, για να παρατείνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το νομοθετικό πλαίσιο τακτοποίησης των αυθαιρέτων με πρόστιμο. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει… φιλί ζωής στην εισπρακτική επιχείρηση νομιμοποίησης αυθαιρέτων, η οποία μέχρι τώρα έχει αποδώσει 1,2 δισ. ευρώ, καλύπτοντας θεσμικές ακροβασίες και εξυπηρετώντας προεκλογικές σκοπιμότητες.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εξετάζεται παράταση της προθεσμίας των δηλώσεων αυθαιρέτων, που λήγει σε τρεισήμισι μήνες, για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, στην περίπτωση που ο νόμος του ΥΠΕΚΑ πάρει το «πράσινο φως» από το ΣτΕ. Σε κάθε περίπτωση, από τον Φεβρουάριο αρχίζει το ηλεκτρονικό κυνήγι των ιδιοκτητών, ενώ ισχύουν δυσθεώρητα πρόστιμα για τα αδήλωτα αυθαίρετα.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s