Αναστέλλεται η ισχύς της υπ’ αριθ.: 1020517/07-07-2010 οδηγίας της Κτηματολόγιο ΑΕ

Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Ανώνυμη ΕταιρείαΎστερα από τέσσερα και πλέον χρόνια το Κτηματολόγιο προέβη στην αναστολή της Οδηγίας του, η οποία είχε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες συναδέλφους και κυρίως στους Πτυχιούχους Πολιτικούς Μηχανικούς Δομικών Έργων και Έργων Υποδομής, ως προς τη σύνταξη εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ επανειλημμένα είχε τονίσει τόσο ότι το Κτηματολόγιο είναι αναρμόδιο όργανο για την «απονομή» επαγγελματικών δικαιωμάτων, όσο και το ότι η γνωμοδότηση 451/2010 του Ν.Σ.Κ είναι μη εφαρμόσιμη, δεδομένου, ότι δεν είχε γίνει αποδεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό Π.Ε.Κ.Α.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπ’ αριθ.: ΟΙΚ1429111/ΔΛΚ538/07-10-2014 έγγραφο της «ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε», αναστέλλεται η υπ’ αριθ.:1020517/07-07-2010 οδηγία της Κτηματολόγιο Α.Ε, σχετικά με το δικαίωμα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων.

Κατόπιν αυτών, μέχρι την έκδοση νεώτερης ρύθμισης για το συγκεκριμένο θέμα, οι Πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί Δομικών Έργων, οι Πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί Έργων Υποδομής καθώς και οι Πτυχιούχοι Τοπογράφοι Μηχανικοί, θα μπορούν να υπογράφουν, χωρίς περιορισμούς, και να υποβάλλουν τα Διαγράμματα Γεωμετρικών Μεταβολών που συνοδεύουν τις αιτήσεις για την ενημέρωση της κτηματολογικής βάσης, κατά τις διαδικασίες του Ν.2664/1998 για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Δυστυχώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι, λόγω της κατοχής καίριων θέσεων στη Δημόσια Διοίκηση από Διπλωματούχους Μηχανικούς – μέλη του Τ.Ε.Ε, σημασία δεν έχει ποιο είναι το αυτονόητο, αλλά ποιος το λέει.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s