Λοβέρδος προς Αρχιτεκτονικές Σχολές: «Δεχθείτε τις μετεγγραφές, αλλιώς…»

ΕΜΠΑυστηρή προειδοποίηση προς τις διοικήσεις των Αρχιτεκτονικών Σχολών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ότι θα έχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, εάν επιμείνουν να αρνούνται αιτήσεις μετεγγραφών, απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την Κίνα όπου βρίσκεται, παρενέβη την Πέμπτη στο ζήτημα της άρνησης, εδώ και λίγες ημέρες, των δύο Αρχιτεκτονικών να δεχθούν εκατοντάδες αιτήσεις μετεγγραφών, επικαλούμενες το γεγονός ότι έχει ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά του κύρους των νόμων που ρυθμίζουν την μεταφορά θέσης φοιτητών.

Τις προσφυγές, με τις οποίες ζητούν την ακύρωση του σχετικού νόμου, τις κατέθεσαν προ ημερών οι ίδιες οι διοικήσεις των σχολών και 115 καθηγητές τους, αναφέροντας ότι σε περίπτωση που γίνουν δεκτοί όλοι οι εκ μετεγγραφής φοιτητές, οι σπουδές θα υποβαθμιστούν.

Ο υπουργός Παιδείας όμως, δήλωσε ότι το γεγονός ότι έχει ασκηθεί προσφυγή κατά του κύρους των νόμων, που αφορούν τις μετεγγραφές φοιτητών, είναι μεν δικαίωμα του καθενός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δίνει την δυνατότητα στον οποιονδήποτε, από την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, να αρνείται να εφαρμόσει τις υπάρχουσες διατάξεις. Και συμπλήρωσε:

«Οι σχετικές αποφάσεις των Αρχιτεκτονικών Σχολών είναι παράνομες και οι φορείς υλοποίησης αυτών διαπράττουν προφανώς πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα. Ζητώ από τους κοσμήτορες των Σχολών να επαναφέρουν τη νομιμότητα και να μην κάνουν πολιτική σε βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους».

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s