Γιατί δεν ιδρύθηκε Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

πανεπιστήμιο ΑιγαίουΗ ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής δεν προκρίθηκε για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, καθώς στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των ακαδημαϊκών δομών τέθηκε ως στόχος η ελαχιστοποίηση του αριθμού των πανεπιστημιακών Σχολών με οφέλη τόσο ακαδημαϊκά όσο και δημοσιονομικά. Αυτό τονίζεται σε γραπτή απάντηση του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου σχετικά με το αίτημα του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο κ. Λοβέρδος στην απάντησή του υπογραμμίζει επίσης ότι:

Α. Τα ήδη λειτουργούντα Τμήματα Μηχανικών, που προτάθηκε από το Ίδρυμα να ενταχθούν σε Πολυτεχνική Σχολή, θεραπεύουν γνωστικά αντικείμενα, που δεν εμπίπτουν αμιγώς στις Πολυτεχνικής Επιστήμες αλλά παρουσιάζουν συνάφεια με τα γνωστικά αντικείμενα των σχολών, όπου τελικά εντάσσονται και έτσι ευνοείται και η συνεργασία μεταξύ τους, αξιοποιούνται από κοινού το ήδη υπάρχον δυναμικό μελών ΔΕΠ και οι διαθέσιμες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, και προάγεται η διεπιστημονική προσέγγιση των θεραπευόμενων γνωστικών αντικειμένων.

Β. Κατεύθυνση ομώνυμη του καταργούμενου Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού ιδρύεται στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ευνοϊκά ακαδημαϊκά αποτελέσματα καθώς αποφεύγεται η υπερεξειδίκευση και ο κατακερματισμός γνωστικών αντικειμένων. Πρόκειται για αντικείμενα συναφή των οποίων η αυτοτέλεια δεν πλήττεται καθώς θεσμοθετούνται ως κατευθύνσεις που μάλιστα αναγράφονται στον τίτλο, που απονέμει το τμήμα και άρα δηλώνουν την επιστημονική κατάρτιση, που οι απόφοιτοι διαθέτουν μετά το πέρας των σπουδών τους.

Γ. Επισημαίνεται ότι προσφέρεται η δυνατότητα από κοινού αξιοποίηση των υπαρχόντων δομών του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του ήδη υπάρχοντος δυναμικού μελών ΔΕΠ και των διαθέσιμων εγκαταστάσεων εκπαίδευσης.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s