Εσοδα 26,2 εκατ. από πωλήσεις ακινήτων μέσω online δημοπρασιών

ΤΑΙΠΕΔOι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων που διενήργησε τους τελευταίους 18 μήνες το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) απέφεραν έσοδα συνολικού ύψους 26,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου, για την περίοδο Ιουνίου 2013 – Ιανουαρίου 2015 προκηρύχθηκαν ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για 40 ακίνητα μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών e-publicrealestate.gr.

Από τους παραπάνω διαγωνισμούς, οι 21 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, αποφέροντας έσοδα ύψους 26,2 εκατ. ευρώ. Οι τιμές πώλησης, μάλιστα, των ακινήτων, ήταν κατά μέσο όρο 6,3% υψηλότερες από εκείνες που το ΤΑΙΠΕΔ όρισε ως τιμές εκκίνησης. Το Ταμείο σημειώνει ακόμη ότι οι τιμές εκκίνησης που ορίσθηκαν ήταν ίσες ή μεγαλύτερες εκείνων που όρισαν οι ανεξάρτητοι αποτιμητές και κατά 13,6% υψηλότερες σε σχέση με τις αρχικές οικονομικές προσφορές που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ακόμη ότι εντός των τελευταίων δύο μηνών ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τρεις ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους 21 προαναφερθέντες. Ο πρώτος αφορά σε νεοκλασικό κτίριο που βρίσκεται στην Πλάκα, οδός Θέσπιδος 20 και πλειοδοτήθηκε στο ποσό των 300 χιλ. ευρώ. Το δεύτερο ακίνητο που πλειοδοτήθηκε αφορά το Ειρηνοδικείο Μεσσήνης, που πωλήθηκε στο ποσό των 230 χιλ. ευρώ και τέλος το Ειρηνοδικείο Παραμυθιάς, που πλειοδοτήθηκε στο ποσό των 210 χιλ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σε χθεσινό δημοσίευμα της «Κ» αναφέρθηκε εκ παραδρομής λάθος ότι μόνον το Ξενία Θάσου, από ένα σύνολο 14 ακινήτων, προσείλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών κατά τη διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποίησε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Η πραγματικότητα είναι ότι ήταν δύο τα ακίνητα που προσείλκυσαν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Εκτός από το Ξενία Θάσου, το Σανατόριο «Μάννα» που βρίσκεται στη Βυτίνα της Αρκαδίας, προσείλκυσε το επενδυτικό ενδιαφέρον. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε πλειοδότρια την OTUS Ξενοδοχειακή – Τουριστική ΙΚΕ για τη μίσθωσή του για 50 χρόνια, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 16.600 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο σύμφωνα με τα οριζόμενα στα τεύχη του διαγωνισμού. Το ακίνητο θα αξιοποιηθεί ως μικρή ξενοδοχειακή μονάδα υψηλού κάλλους (boutique hotel).

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s