Ξεκίνησε η αφαίρεση του τεράστιου γκράφιτι από το ΕΜΠ

πολυτεχνείοΞεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, οι εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την απομάκρυνση του τεράστιου ασπρόμαυρου γκράφιτι από τους εξωτερικούς τοίχους του κεντρικού κτιρίου επί της οδού Στουρνάρη και Πατησίων.

Την άμεση αποκατάσταση του κτιρίου είχε προαναγγείλει ο πρύτανης του ΕΜΠ, Γιάννης Γκόλιας στο Βήμα της Κυριακής.

«Μπορούμε να αποκαταστήσουμε και τον τοίχο και τα μάρμαρα χωρίς να τα φθείρουμε. Είμαστε σε έναν βαθμό τυχεροί, διότι το υλικό που μπήκε πάνω στο μάρμαρο έκανε την ελάχιστη ζημιά» τόνισε.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε πιλοτική εφαρμογή για την τελική πρόταση που υπεβλήθη στο υπουργείο Πολιτισμού με άμεσες διαδικασίες, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

«Εμείς λέμε ότι θα αρχίσουμε τη Δευτέρα και θα τελειώσουμε σε περίπου τρεις εβδομάδες» είπε ο πρύτανης, σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει και το στήσιμο του εργοταξίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, πάντως επικοινώνησε με τον πρύτανη του ΕΜΠ, Γιάννη Γκόλια, προκειμένου να θέσει στη διάθεσή του το εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου που ασχολείται με τον καθαρισμό γκράφιτι.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s