Πλωτό και ανακυκλώσιμο

waternest 100To «waternest 100», είναι ένα πλωτό σπίτι, μια κατ’ εξοχή φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή, η οποία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, που μεταξύ άλλων θα φέρει την άνοδο των υδάτων.

Σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική ομάδα του Giancarlo Zema, που με έδρα τη Ρώμη, ειδικεύεται στις κατασκευές που έχουν σχέση με το νερό (σπίτια, χώροι αναψυχής, σκάφη κλπ.), αλλά και το σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων.

Το συγκεκριμένο πλωτό σπίτι, κατά τους εμπνευστές του, μπορεί να τοποθετηθεί στην όχθη μιας λίμνης ή στην ακτή μιας θάλασσας όπου επικρατεί ηρεμία. Η φιλικότητά της ως προς το περιβάλλον έγκειται στο γεγονός ότι είναι κατά 98% ανακυκλώσιμη, καθώς είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο και το περίβλημά της είναι ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Με επιφάνεια 100 τ.μ, διάμετρο 12 μ. και ύψος 4 μ., το σπίτι αυτό διαθέτει καθιστικό, καμπίνες-υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία, μπάνιο, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις απαιτήσεις του πελάτη, ακόμη και ως γραφείο, lounge bar, εστιατόριο, κατάστημα λιανικής πώλησης ή και εκθεσιακό χώρο.

Τα μεγάλα μπαλκόνια με τα αντίστοιχα τζαμωτά που βρίσκονται στις δυο πλευρές του, επιτρέπουν πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή, ενώ το μπάνιο και η κουζίνα διαθέτουν άπλετο φυσικό φωτισμό χάρη στους μεγάλους φεγγίτες. Διαθέτει, ακόμη, ηλιακούς συλλέκτες συνολικής επιφάνειας 60 τ.μ. που αποδίδουν 4kwp ρεύμα, ενώ ο φυσικός κλιματισμός αξιοποιείται, έτσι ώστε το σπίτι να είναι ιδιαίτερα χαμηλής κατανάλωσης και άρα να λειτουργεί ανεξάρτητα από τα δίκτυα και σε αρμονία με τη φύση.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s