Διεθνές Βραβείο Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικής

award2015Νέοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους, με καινοτόμα σχέδια και ιδέες για αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής και ψυχαγωγίας. Το βραβείο προκηρύσσεται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΙΟC), τη Διεθνή Επιτροπή Παραολυμπιακών Αγώνων (IPC) και τη Διεθνή Ένωση για τις εγκαταστάσεις αθλητισμού και αναψυχής (IAKS).

Οι τρεις διοργανωτές Οργανισμοί προσκαλούν φοιτητές και νέους επαγγελματίες να καταθέσουν τις ιδέες τους, γεμάτες ενθουσιασμό και φαντασία, στη δημιουργία περιοχών και χώρων για τον ενεργό τρόπο ζωής.

Επιλέξιμες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό είναι οποιουδήποτε είδους εργασίες σχεδιασμού που εστιάζουν στη δημιουργία των χώρων και των περιοχών που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με την ευρύτερη έννοια. Η στρατηγική του σχεδιασμού πρέπει να ενθαρρύνει τους νέους να αθλούνται. Με στόχο την προσέγγιση των αθλητικών δραστηριοτήτων από τους νέους, για παράδειγμα μέσα στο αστικό περιβάλλον στο οποίο ζουν, το έργο θα πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία μιας «αθλητικής κληρονομιάς».

Καταληκτική ημερομηνία: 30 Απριλίου 2015.

H κριτική Επιτροπή θα απονείμει τρία βραβεία: Χρυσό, Ασημένιο και Χάλκινο με χρηματικό έπαθλο το ποσό των 1000 ευρώ (χρυσό), 500 ευρώ ( ασημένιο) και 300 ευρώ (χάλκινο).

Επίσης, οι νικητές θα λάβουν οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση απονομής των βραβείων.

Πληροφορίες: http://www.iaks.org/en/awards/ioc-ipc-and-iaks-launch-2015-edition-their-international-architectural-prizes ή στο email: diekhans@iaks.org (Johannes Diekhans).

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s