Ιδρύεται παγκόσμια ένωση φωτοβολταϊκών – ιδρυτικό μέλος ο ΣΕΦ

φωτοβολταϊκάΕταιρείες φωτοβολταϊκών από την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ισπανία και τουλάχιστον άλλες δέκα χώρες προχωρούν, είτε εταιρικά είτε μέσω των φορέων που τις εκπροσωπούν, στη δημιουργία της πρώτης διεθνούς ένωσης φωτοβολταϊκών, προκειμένου να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την επιρροή τους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην ένωση που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί επιθυμούν να συμμετέχουν επίσης εταιρείες του κλάδου με έδρα στη Βουλγαρία, στον Καναδά, στην Τσεχία, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στην Πολωνία, στη Σουηδία, στην Ελβετία και στην Τουρκία. Από την Ελλάδα, ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας είναι ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), ο οποίος συμμετείχε από την αρχή, στην προκαταρτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Ιούνιο στην intersolar του Μονάχου.

Η ένωση θα ονομάζεται Global Solar PV Council και αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί περί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Η δημιουργία της θα επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών και θα επιτρέψει να υπάρχει παγκόσμια αντιπροσώπευση των συμφερόντων των εταιρειών αυτών. Η ένωση θα εκφράζει τις θέσεις για λογαριασμό του κλάδου σε όλες τις στρατηγικές παγκόσμιες συναντήσεις για την ενέργεια και το περιβάλλον.

«Οι εταιρείες επιθυμούν να δυναμώσουν τη φωνή τους απέναντι σε όσους λαμβάνουν ενεργειακές αποφάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα διατηρήσουν και θα αυξήσουν την υποστήριξη που παρέχουν σήμερα οι κυβερνήσεις προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», αναφέρει σχετικά το Bloomberg.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s