Οι ελλείψεις προσωπικού έχουν μπλοκάρει τις εργασίες στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης, όπου οι καθυστερήσεις για την διεκπεραίωση ακόμα και απλών υποθέσεων ξεπερνούν τους τέσσερις μήνες.
Χτες, μηχανικοί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Πολεοδομίας διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην υπηρεσία, η οποία αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, ενώ απειλούν ακόμα και με προσφυγή στον εισαγγελέα.
Πλέον η Πολεοδομία του δήμου Θεσσαλονίκης έχει εννέα υπαλλήλους, μετά τις μετακινήσεις προσωπικού που πραγματοποιήθηκαν, από περίπου 15 άτομα που διέθετε στο παρελθόν. Αυτό, σύμφωνα με τους μηχανικούς, έχει ως αποτέλεσμα να σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων.
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει» και μηχανικός Σωκράτης Δημητριάδης, ότι από τις 264 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στην Πολεοδομία από την αρχή του έτους, μόνο οι 126 έχουν διεκπεραιωθεί.
Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία 81 εγκρίσεις και άδειες Δόμησης, 80 αναθεωρήσεις, ενημερώσεις, ανασυστάσεις φακέλων και υποθέσεις για κεραίες κινητής τηλεφωνίας και 103 άδειες μικρής κλίμακας εργασιών και πόσες άλλες εργασίες, σύμφωνα με το άρθρο 4 του νόμου 4067/2012.
Από αυτές έχουν διεκπεραιωθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, 34 εγκρίσεις και άδειες δόμησης, 38 αναθεωρήσεις, ενημερώσεις, ανασυστάσεις φακέλων και υποθέσεις για κεραίες κινητής τηλεφωνίας και 54 Άδειες Μικρής Κλίμακας Εργασιών.
«Με άλλα λόγια, συνολικά από τις 264 αιτήσεις μόνον οι 126 έχουν διεκπεραιωθεί, οι 138 εκκρεμούν, εκ των οποίων οι περίπου 70 ακόμα δεν έχουν καν χρεωθεί εδώ και ενάμιση μήνα, αφού ο όγκος των αιτήσεων είναι τεράστιος, σε αναλογία με τον αριθμό των υπαλλήλων που έχουν απομείνει», είπε ο δημοτικός σύμβουλος.
Όπως είπαν πάντως μηχανικοί προτίθενται να ζητήσουν την παρέμβαση του εισαγγελέα καθώς και την κοινοποίηση του προβλήματος στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ούτως ώστε να βρεθεί επιτέλους μία λύση στο πρόβλημα.
Πηγή:
- ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ | Σελίδα 1-14 | 22/04/2015