Νέο χαράτσι του ΤΕΕ στα Μελετητικά πτυχία

μηχανικόςΜια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εφέτος τους μηχανικούς κατόχους ατομικών μελετητικών πτυχίων. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επιβαρύνει την ετήσια εισφορά στο ΤΕΕ από 1/1/2015, με ένα επιπλέον οριζόντιο χαράτσι στους κατόχους μελετητικών πτυχίων.

Η ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η παραπάνω απόφαση είναι αντικοινωνική και εκτός τόπου και χρόνου, καθώς το χαράτσι έρχεται σε περίοδο ιδιαίτερα μεγάλης κρίσης και πρωτοφανούς «υφεσιακής πορείας της οικονομίας» που πλήττει άμεσα τη δυνατότητα για εργασία των μηχανικών.

Η δραματική μείωση του ΠΔΕ λόγω μνημονίων και μεσοπρόθεσμου έχει άμεση και βαριά επίπτωση στην προκήρυξη – ανάθεση νέων μελετών, στην αναστολή εκπόνησης πάρα πολλών καθώς και στην «παύση πληρωμής» ολοκληρωμένων σταδίων ή συνολικά.

Επιπλέον το χαράτσι αφορά με οριζόντιο τρόπο όλους τους κατόχους ατομικών μελετητικών πτυχίων, ανεξάρτητα από το πόσο δουλεύουν, αν είναι άνεργοι, ακόμα και αν λόγω ασφαλιστικών χρεών δεν είναι καν σε θέση να τα χρησιμοποιήσουν.

Διαβάστε την απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s