Στον αέρα οι μηχανικοί με τις προσαυξήσεις

ΤΣΜΕΔΕΤον κίνδυνο ότι στο τέλος του εξαμήνου θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά προσαυξήσεις στις εισφορές δύο ετών καθώς δεν εκδόθηκε η νομοθετική ρύθμιση που δεσμεύτηκε το υπουργείο Εργασίας τον Απρίλιο, μετά την ακύρωση της προσφυγής των μηχανικών, επισήμανε η χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, η οποία αποφάσισε να παρέμβει άμεσα.

Με ομόφωνη απόφασή της, η Διοικούσα Επιτροπή θα στείλει έγγραφο προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, αλλά και το υπουργείο Εργασίας, με το οποίο θα τους καλεί να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τέλος του μήνα να μην χρεωθούν αναδρομικά οι αυξήσεις, όταν το 40% των μηχανικών αδυνατεί ήδη να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις και η οικοδομική δραστηριότητα συνεχίζει να έχει πτώση ύψους 80%.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, και συμφώνησαν τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής μετά την ακύρωση της προσφυγής των μηχανικών για τις προσαυξήσεις από το ΣτΕ δεν έχει εκδοθεί καμία νομοθετική ρύθμιση παρά τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν σε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας τον Απρίλιο.

Ως εκ τούτου το ΤΣΜΕΔΕ όταν θα ειδοποιήσει για την πληρωμή του εξαμήνου θα πρέπει να συμπεριλάβει και τις προσαυξήσεις γεγονός που θα είχε τραγικές συνέπειες για τα οικονομικά του συνόλου των μηχανικών.

Η ΔΕΥΑΜΒ
Η Διοικούσα Επιτροπή συζήτησε και για τις από εδώ και στο εξής ενέργειες αναφορικά με την αποπομπή του ΤΕΕ από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Ομόφωνα αποφάσισε ότι παράλληλα με την προσφυγή που θα κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα στείλει ενημερωτικό έγγραφο και στους δημοτικούς συμβούλους Βόλου, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους Διοικητικούς Συμβούλους της ΔΕΥΑΜΒ. Με το έγγραφο θα ενημερώνει ότι επειδή ζητάει έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη οι συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης απουσία του ΤΕΕ είναι παράνομες μέχρι η προσφυγή να κριθεί.

της Κατερίνας Μαρούγκα
αναδημοσίευση από Ταχυδρόμο

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s