Ξεμπλοκάρει το Κτηματολόγιο για τον Δήμο Αθηναίων

Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Ανώνυμη ΕταιρείαΎστερα από μπλοκάρισμα πέντε χρόνων ανοίγει ξανά το Κτηματολόγιο για τον Δήμο Αθηναίων. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και μετά 700.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δήλωσαν 1.343.000 δικαιώματα το 2008 -και πλήρωσαν 35 ευρώ ανά δικαίωμα- θα λαμβάνουν και ταχυδρομικά τις σχετικές ενημερώσεις από το Κτηματολόγιο.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, θα υπάρχει και ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στα Γραφεία Κτηματογράφησης, ενώ οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να ελέγχουν την καταγραφή και ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποιο από τα καταγραμμένα στοιχεία, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης ή ένσταση. Αν δεν το κάνουν, η διαδικασία προχωράει κανονικά και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταφύγουν στα δικαστήρια για να κατοχυρώσουν την περιουσία τους.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2008 έγινε η πρώτη φάση της κτηματογράφησης στον Δήμο της Αθήνας και υποβλήθηκαν οι αναγκαίες δηλώσεις από τους ιδιοκτήτες. Την ίδια χρονιά προκηρύχθηκε και ο διαγωνισμός για τη δεύτερη φάση, προκειμένου δηλαδή να γίνει η επεξεργασία των δηλώσεων. Σε αυτόν συμμετείχαν δύο εταιρείες με στόχο ο ανάδοχος να είχε οριστεί έως το 2010.

Ωστόσο, οι εντάσεις και οι προσφυγές στα δικαστήρια μεταξύ των δύο εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό είχαν ως αποτέλεσμα την πολύχρονη καθυστέρηση της κτηματογράφησης στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s