«Κατέβασε ρολά» η πλατφόρμα των ενεργειακών επιθεωρητών

ενεργειακή επιθεώρησηΑκριβώς με τη λήξη της εξάμηνης παράτασης ισχύος του μητρώου των προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών, η σχετική πλατφόρμα «κατέβασε ρολά», τόσο για την καταχώρηση νέας ενεργειακής επιθεώρησης, όσο και για την επεξεργασία ή τη συμπλήρωση παλαιότερης.

Πλέον, τη δυνατότητα διενέργειας ενεργειακής επιθεώρησης και έκδοσης πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης έχουν μόλις 162 επιτυχόντες, ενώ σε αυτούς θα προστεθούν άμεσα επιπλέον 43 οι οποίοι προς το παρόν βρίσκονται τυπικά σε προσωρινή και όχι σε οριστική λίστα επιτυχόντων.

Συνολικά λοιπόν, οι ενεργειακοί επιθεωρητές που έχουν από σήμερα 01/07 τη δυνατότητα διενέργειας επιθεωρήσεων, είναι μόλις 205 και όπως είναι λογικό, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες σε όλη την Ελλάδα. Προφανώς, στη σημερινή κατάσταση της χώρας, η ζήτηση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης έχει εκμηδενιστεί αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δε σημαίνει πως δε θα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση από τους συναρμόδιους φορείς, ΥΠΑΠΕΝ και ΤΕΕ. Και βέβαια, το ιδανικό θα ήταν να δοθεί μια συνολική – οριστική λύση, όπως έχουν απαιτήσει επανειλημμένα οι περισσότερες ενώσεις και οι περισσότεροι σύλλογοι μηχανικών, με κατάργηση ή τουλάχιστον τροποποίηση του συστήματος απονομής της ιδιότητας του ενεργειακού επιθεωρητή και – ίσως το σημαντικότερο – με την υποχρεωτική καταχώρηση ΠΕΑ με κάθε μισθωτήριο, με σύνδεση των δύο συστημάτων (taxis και buildingcert).

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s