Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο 2016 απονέμεται στην αρχιτέκτονα Zaha Hadid

Dame Zaha HadidTo Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA) ανακοίνωσε ότι η παγκοσμίως διάσημη αρχιτέκτονας Dame Zaha Hadid θα παραλάβει το 2016 το Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο. Είναι η πρώτη γυναίκα στην οποία θα απονεμηθεί αυτή η τιμή.

Το Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο θα απονεμηθεί στη Zaha Hadid, ως αναγνώριση της πολύχρονης δουλειάς της, μετά την έγκριση της ίδιας της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας της Αγγλίας, Ελισάβετ Β’ και αποδίδεται σε πρόσωπο ή ομάδα προσώπων οι οποίοι έχουν επηρεάσει σημαντικά, είτε άμεσα, είτε έμμεσα την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Το μετάλλιο απονέμεται από το 1848 και στους προηγούμενους βραβευθέντες περιλαμβάνονται οι Frank Gehry (2000), Norman Foster (1983), Frank Lloyd Wright (1941) and Sir George Gilbert Scott (1859).

Ο Πρόεδρος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων και Πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής, Jane Duncan δήλωσε ότι: «η Zaha Hadid είναι εντυπωσιακή και διαθέτει παγκόσμια επιρροή στην αρχιτεκτονική. Η δουλειά της είναι άκρως πειραματική, σχολαστική και απαιτητική, από τον σχεδιασμό κτηρίων, επίπλων, παπουτσιών και αυτοκινήτων. Οι προτάσεις της γίνονται έντονα αποδεκτές από το κοινό και τις ζητούν πολλές μεγάλες εταιρείες από όλο τον κόσμο. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που θα απονεμηθεί στη Zaha το Βασιλικό Χρυσό Μετάλλιο 2016 και ανυπομονώ να δω το επόμενο της έργο.»

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s