«Διάλογος» με τη διεθνή αρχιτεκτονική στο Μουσείο Μπενάκη

mouseio mpenakiΣαράντα πέντε νέοι έλληνες αρχιτέκτονες παρουσιάζουν στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη έργα από όλο τον κόσμο, αποκαλύπτοντας τη δική τους αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας. Η ημερίδα «Δομές Index 3/ Αφετηρίες» πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν μαραθώνιο «διάλογο» με τη διεθνή αρχιτεκτονική.

Πώς προσλαμβάνονται τα έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων, όπως του Γκέριτ Ρίτβελντ, του Μίες βαν ντερ Ρόε, του Αλβάρο Σίζα, του Τόγιο Ίτο και του Τάκη Ζενέτου από την νέα γενιά ελλήνων αρχιτεκτόνων; Και πως αυτά μεταμορφώνονται σε αφετηρία έμπνευσης και δημιουργίας;

Η ημερίδα διοργανώνεται από το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και τη διαδικτυακή βιβλιοθήκη έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων, σε ένα μαραθώνιο αρχιτεκτονικών παρουσιάσεων, από όλο τον κόσμο, από τις αρχές του 1900 μέχρι σήμερα, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και αφετηρία δικής τους δημιουργίας.

Τα κτήρια που θα παρουσιαστούν προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία έως το ουτοπικό. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων: ιδιωτικές κατοικίες, κτήρια γραφείων, κήποι, σιδηροδρομικοί σταθμοί, αθλητικά κέντρα, εργοστάσια, εμπορικά καταστήματα, βιβλιοθήκες, δημόσια κτήρια, μνημεία και μουσεία.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και τοπίου, φοιτητές, καλλιτέχνες, πολιτικούς μηχανικούς και σε όσους ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και το design.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s