ΕΝΦΙΑ 2015 Λάθη στo TAXISNET πως θα πληρώσετε σε 12 δόσεις

ΕΝΦΙΑΠροθεσμία τριάντα ημερών έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν τα λάθη που διαπίστωσαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Τα περισσότερα λάθη συνδέονται με την έκπτωση των μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων.

Άλλο περίμεναν και άλλο είδαν στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ πολλοί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Λάθη και παραλείψεις στο Ε9 και το Ε2 των φορολογικών έβγαλαν διαφορετικό ποσό απ” αυτό που είχαν υπολογίσει . Αρκετοί έσπευσαν ήδη στους φοροτεχνικούς για να προλάβουν να διορθώσουν τα εκκαθαριστικά πριν πάνε στην τράπεζα ή στα ταχυδρομεία να πληρώσουν την πρώτη δόση.

Στα εκκαθαριστικά που εκδίδονται αναφέρεται ότι υπάρχει προθεσμία 30 ημερών για να γίνουν διορθώσεις. Ωστόσο όσοι δεν προλάβουν έως τις 30 Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση με το ποσό που έχει ήδη προσδιοριστεί προκειμένου να αποφύγουν την προσαύξηση 0,73%. Εκτός από το εκκαθαριστικό πληρωμής εκδίδεται και δεύτερο εκκαθαριστικό με ανάλυση όλων των στοιχείων των ακινήτων.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΝΦΙΑ μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Η πάγια ρύθμιση αποτελεί εναλλακτική επιλογή όσων έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και δυσκολεύονται να καλύψουν τρέχουσες υποχρεώσεις

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s