Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων δεν είναι «χαράτσι», είναι επιστημονική εργασία προς όφελος του πολίτη

Ενεργειακό πιστοποιητικόΧθεσινά δημοσιεύματα, με αφορμή μια ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, της ομοσπονδίας ιδιοκτητών κτιρίων, για την υποχρεωτική έκδοση των ενεργειακών πιστοποιητικών, χαρακτηρίζουν ως «ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ» το κόστος έκδοσης του ΠΕΑ.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι η αμοιβή για την έκδοση του Ενεργειακού Πιστοποιητικού, έχει διαμορφωθεί από εμάς τους ίδιους τους μηχανικούς σε αδικαιολόγητα χαμηλά επίπεδα (γεγονός για το οποίο φυσικά η ΠΟΜΙΔΑ δε λέει κουβέντα), με αποτέλεσμα να αμφισβητείται ακόμη και η ίδια η αξιοπιστία του κάθε πιστοποιητικού.

Ο χαρακτηρισμός ως χαρατσιού της έκδοσης του ΠΕΑ, προσβάλλει κατά τη γνώμη μας το σύνολο των Μηχανικών – Ενεργειακών Επιθεωρητών. Η ΠΟΜΙΔΑ διασπείρει για άλλη μια φορά μια λογική ότι ο Μηχανικός πρέπει να αμείβεται από ελάχιστα έως καθόλου για την επιστημονική εργασία του, εργασία η οποία εξασφαλίζει στον κάθε ιδιοκτήτη ένα ασφαλές, σύγχρονο και αειφόρο κτίριο.

Θα περιμέναμε τουλάχιστον μια στοιχειώδη αντίδραση από το ΤΕΕ και τους Συλλόγους Μηχανικών.

Η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και η αναβάθμιση τους με βάση τη δουλειά αυτών που είναι εξειδικευμένοι για αυτό, είναι ο μονόδρομος για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την ριζική βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Ή ενεργειακή απόδοση των κτιρίων δεν είναι «χαράτσι», είναι επιστημονική εργασία προς όφελος του πολίτη.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s