Ολιγόμηνη παράταση της ρύθμισης για τα αυθαίρετα

ΑυθαίρεταΣε περαιτέρω διευκολύνσεις για όσους θέλουν, αλλά δεν μπορούν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετό τους, ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος όπως είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Οι διευκολύνσεις αυτές θα συνδυαστούν με παράταση της τακτοποίησης η οποία λήγει στις 8 Φεβρουαρίου. Ο σημερινός νόμος της τακτοποίησης αυθαιρέτων θα αντικατασταθεί από νέα ρύθμιση που θα είναι έτοιμη μέσα στην άνοιξη. Η ρύθμιση θα προβλέπει αυστηρότερα κριτήρια για τις νομιμοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων και περιβαλλοντικών κριτηρίων.

Ανατροπές έρχονται και με τους δασικούς χάρτες. Ο Γ. Τσιρώνης δηλώνει ότι θα μπει τέλος στην ομηρία των πολιτών, ενώ θα δοθεί οριστική λύση για περιοχές που είναι δάση μόνο στα χαρτιά.

Στη ρύθμιση της τακτοποίησης έχουν ενταχθεί έως τώρα 940.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Το δημόσιο έχει εισπράξει 1,5 δισ ευρώ και περιμένει άλλα 1,8 δισ. Μικρή ή μεγάλη αυθαιρεσία έχουν 9 στα 10 κτίσματα, ένας μεγάλος αριθμός από τα οποία, ανήκει και στο δημόσιο.

Κανένα κτίσμα με πολεοδομικές παραβάσεις δεν μπορεί να μεταβιβαστεί αν δεν τακτοποιηθεί.

Πηγή:

Υποβολή σχολίου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s